Grožio patarimai

Joseph Karl Stieler, „Karolina, Holšteino grafienė“


2016 10 12
Spalio 5-ąją dieną šventėme savo pirmąjį gimtadienį. Ta proga surengėme šventinę loteriją, kurios prizas – bet kuris išsirinktas mūsų mažasis papuošalų rinkinys. O pagrindinė dalyvavimo sąlyga – pasidalyti veikiančiu savo gyvenime grožio patarimu. Visi iki vieno mūsų šie patarimai sugulė štai čia. Pasisemkite idėjų ir įkvėpimo. :)

                                                          

Lina: Dirbdama stresų kupiną darbą, vienu metu pastebėjau atsiradus nemažai žilų plaukų. Priėmiau tai kaip rimtą signalą. Vėliau, išėjusi iš darbo, pradėjau kurti širdžiai mielą savo veiklą. Tuo pačiu metu ėmiau naudoti plaukų kaukes, pagamintas iš amlų miltelių (indiškojo lapainio smulkintų vaisių), kurie pasižymi ne tik plaukus stiprinančiu, bet ir priešlaikinį žilimą stabdančiu poveikiu. Po kiek laiko nustebau – spalvą praradusių plaukų pastebimai sumažėjo, o kiti tapo tvirtesni ir storesni. Mano patarimas – jei kas nepatinka gyvenime, keiskite! O natūralios priemonės gali padaryti, atrodytų, stebuklą – tam tikra prasme atsukti laiką atgal.
 
                                                                                                 
                                                          


Nijolė: Angele sarge apgaubk mane savo sparnais ir lydėk šios dienos darbuose ir mintyse :) Kiekvieną rytą to prašau. :)


                                                          


Inga: Niekas kitas man taip nepadeda, kaip pasivaikščiojimas gražiame parke ar tiesiog gamtoje. Ramiai sau grožiuosi, paleidžiu žvilgsnį ir mintis „pasiganyti“, įkvepiu oro ir taip tarsi atsinaujinu, tampu ramesne, geresne, gražesne...


                                                          


Odete: Priimti save tokį, koks esi dabar ir neatmesti galimybės pasikeisti kitą dieną.


                                                          


Gina: Dalinuosi savo patirtimi, kas man teikia harmonijos gyvenime. Ogi nesenai atrasta NIA technika, šokis. NIA ypatinga tuo, kad prikelia kūną, protą ir sielą, išlaisvina energiją ir emocijas, išmoko būti čia ir dabar. Neįsivaizduoju savo gyvenimo be knygos „Moters magijos mokykla“. Kiek išminties joje – linkiu kiekvienai paskaityti. Beje, šios knygos autorė netrukus pristatys antrąją savo knygą :). Na, ir savo kasdienybėje neišvengiamai renkuosi puoselėti, kvėpinti savo odą natūralia kosmetika, šiuo metu naudoju „Hauschka“ rožių aliejų :). Ir pats svarbiausias dalykas: švarios, šviesios pozityvios mintys kasdien... :)


                                                         


Julija: Šokiai – tai jaunatvės paslaptis, nes judėti su muzika, jausti ritmą ir šiaip praleisti laiką geroj bendraminčių kompanijoj – tai neduoda pasenti :) Ar šokis yra flamenko, ar kito stiliaus – tai yra puikus būdas pabėgti nuo rutinos :) To linkiu visoms!


                                                          


Eglė: Grožio formulė: pakankamai laiko miegui, sporto bent 10–15 minučių per dieną ir KUO DAUGIAU GEROS NUOTAIKOS.


                                                          


Indrė: Stengiuosi pamaitinti grožiu savo akis ir sielą, jei ką pamatau gražaus aplinkoje – ar tai būtų žmonės, ar jų poelgiai, ar daiktai, o labai dažnai tai būna gamta – stengiuosi tai išgyventi sąmoningai, pasakau sau: „Kaip visa tai yra gražu“, tiesiog ilgėliau tuo pasidžiaugiu.


                                                          


Skirmunda: Ir aš turiu laiko patikrintą grožio patarimą – tai reguliarios maudynės pirtyje su bendraminčių kompanija. Pirties šiluma, pašventinimas vanta ir šaltas vandenėlis... Rezultatas – skaisti oda ir peršalimo ligų kaip nebūta :) O bendravimas su draugais – tikras geros nuotaikos užtaisas. Patikėkite, tas, kas myli pirtį, tikrai myli ir gyvenimą :) O mylintis žmogus visada gražus :)

                                                          


Giedrė: Dalijuosi vienu geriausių ir naudingiausių patarimų, kurį atradau vos tik pažinus ajurvedos išminties klodus!
Sezamų aliejus yra vienintelis tinkantis visiems kūno tipams (vata, pitta, kapha). Jeigu turite sausesnius plaukučius ir norite juos atgaivinti, ištepkite visą galvos odą, plaukus aliejumi, apsukite rankšluosčiu, pabūkite kelias valandas (na, aš einu miegoti su aliejumi plaukuose), po to išplaukite gerai šampūnu, uždėkite kaukytę ar kondicionierių. Pamatysite, kas bus :)
Tas pat aliejus tinkamiausias ir odai. Moterys, nenaudokite cheminių kremų! Oda – didžiausias virškinimo organas, ir viskas patenka į mūsų kūną, sukelia alergijas, teršia, formuojasi šlakai... Moteris turi maudytis aliejuje. Aliejų reikia ne ištepti, o įmasažuoti. Skvarba siekia iki 7 cm, tad pasiekia ne tik visus odos sluoksnius, bet ir sausgysles, sąnarius, raumenis.
Čia slypi didelė senovės Indijos išmintis ir nauda! Tikiuosi, bus naudinga, mielosios. ;)


                                                          


Jūratė: Pats gražiausias papuošalas yra besišypsančios šiltos akys :)


                                                          


Aldona: Permąsčiusi savo prabėgusius metus ir vertindama grožį, harmoniją su pačiu savimi, galiu pasakyti, kad, be gero miego, rytinės mankštos, maudynių rytais tvenkiny, maisto reguliavimo, man aktualiausia sielos ramybė, malda. Tada jau kitaip reaguoji į atsiradusius žilus plaukus, juoko raukšlelę :). Svarbiausia – šviesa iš vidaus!


                                                          


Vaida: O sielos ramybės ieškau gamtoje. Matyt, kiekvienas turim mėgstamų vietų su nepaaiškinama energetika. Atsistoji ant to žemės lopinėlio ir širdis dainuoja. Bet jį reikia surast.


                                                          


Laima: Mano pamėgti dalykai, be kurių jau negaliu apsieiti, yra du: rytinis veido pažadinimas petražolių arba medetkų arbatos ledukais ir kalanetikos užsiėmimų lankymas :)


                                                         


Inga: O man labiausiai padeda kasdieniai pasivaikščiojimai senam ąžuolyne ir, žinoma, muzika...


                                                         


Kristė: Svarbiausia – atrasti, kas įkvepia gyventi kiekvieną iš mūsų. Nėra geresnio grožio patarimo negu puoselėti savo sielą, nes, tikiu, be vidinio grožio išorinis yra tik trumpalaikė kaukė. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad, kai šiemet pradėjau sulaukti komentarų, jog švyčiu, paslaptis buvo ne daugiau laiko praleisti prie veidrodžio (kaip tik atvirkščiai), bet buvimas tame gyvenimo etape, kai pagaliau darai, ką myli, ir gyveni atsiduodama savo pašaukimui.
Švytėjimas kiekvienoje iš mūsų atsiranda atsiduodant savo aistrai, pašaukimui, pomėgiui ir pradedant kurti su juo susijusį gyvenimą.


                                                         


Rasa: Mano grožio receptas – dėkingumas. Vis dažniau pastebiu nuostabius dalykus savo kelyje. Džiaugiuosi ir dėkoju, kad visa tai pastebėjau. Tuomet man atrodo, kad tas gėris dauginasi vis sparčiau, sukeldamas vis daugiau gerų emocijų!

 
                                                         


Indrė: Grožio receptas – šypsena ir kuo daugiau mėgstamos aktyvios veiklos. :)


                                                         


Renata: Na, o aš grožio ir sveikatos paslapčių semiuosi iš tūkstantmečių patirtį saugančios QiGong praktikos, prieš miegą atlikdama kaulų čiulpus detoksikuojančius pratimus ( https://www.youtube.com/watch?v=de-ELH6ufC4 ) ir pagal galimybes laikydamasi Ilzės Jansonės maisto gaminimo principų.


                                                         


Inga: Šypsena ir pozityvus mąstymas. Sportas ir šokis. Geri darbai ir šviesios mintys. Tai mano grožio paslaptis :). Nusišypsokime ryte tik pabudę, šypsokimės važiuodami į darbą, šypsokimės visą dieną ir kai grįžtame vakare pavargę namo, taip pat nusišypsokime sutiktiems kaimynams ir namiškiams :)


                                                         


Eglė: Dalyvauju loterijoje su išbandytu grožio patarimu. Dažnai to daryti nepataria, bet kai reikia švytinčios, baltos šypsenos, išsitraukim iš šaldytuvo gabalėlį citrinos, išspauskime sultis, įmaišykime šiek tiek sodos, (taip taip, paprastos, valgomosios sodos ) ir tokia košele pasivalykime dantis – akimirksniu pašalina arbatos, kavos ir kitokias apnašas. Man veikia, o jums?


                                                         


Livija: Na, o grožio patarimas?.. Išmokti grožėtis viskuo, kas gražu, įvertinti ir pajusti mus supantį ir mumyse esantį grožį. Žmogus, atradęs grožį savo viduje, yra gražus ir išorėje.


                                                         


Jolanta: Ilgai galvojau ką parašyti, tačiau vienas dalykas vis tik yra labai svarbus mano gyvenime – tai kalbėjimas ir susikalbėjimas su savimi ir savęs girdėjimas. Tai padėjo ir padeda man gyvenime siekti harmonijos ir grožio :)
Yra penkios taisyklės, kurių stengiuosi laikytis: 1. Nesigraužti dėl padarytų klaidų; 2. Nebūti negatyviai; 3. Netemdyti savo ir kitų džiaugsmo; 4. Tikėti savimi ir kitais ir 5. Jausti pasitenkinimą net ir mažuose dalykuose.
O pabaigoje noriu pasakyti, kad labai patinka mankšta. :) Darydama pratimus, kai dreba kojos šlaunų raumenys, mintyse sau visada sakau, kad galiu tai padaryti ir galiu dar daugiau...


                                                         


Jolita: Mano jaunystės patarimas – išlaikyti vaikišką žavėjimąsi mus supančiu pasauliu ir jo kuriamais stebuklais. Kūno grožio, stiprumo ir lankstumo puoselėjime man padeda baleto pamokos ir astanga joga, o sielos – klasikinė muzika, baleto spektaklis, geras filmas arba knyga.


                                                         


Vilma: Grožio patarimas... Kaip tai individualu... Manau, pirmiausia reikia pradėti nuo savo vidinio pasaulio, turtinti jį: maloniomis gyvenimo smulkmenomis, o kiek daug jų! Tai ir vaikų šypsenos, jų pirmieji žingsniai, įspūdingas koncertas, spektaklis; gerais darbais – vienišo senolio aplankymas, paklydusio šunelio ar katinėlio prieglobstis ir taip toliau; mylimais pomėgiais – knygų skaitymas, rankdarbiavimas... Jei būsi paniuręs ir piktas „ant viso pasaulio“, nepadės nei kremai. nei aliejai, nei plastinės operacijos :) Su Gimtadieniu, linkiu Jums ir toliau kurti tokius nuostabius meno kūrinius, su tokiais stebuklais mes taip pat tampame gražesnės.


                                                         


Esmiralda: O grožio receptas – meilė, meilė ir dar kartą meilė :)
Pats gražiausias žmogus – mylintis gyvenimą, save ir kitus. Ir meilės akimis žvelgiant – pasaulis toks gražus!