Kartu su Lėtojo turizmo asociacija!


2022 10 26
Vakar kartu su Lėtojo turizmo asociacija, į kurią neseniai įstojome, viešėjome „Amžinajame pasienyje“ Smalininkuose. Tai kasmetinis narių susitikimas ir kartu apsilankymas pas kurį nors narį svečiuose, šiltas bendravimas... Nuoširdžiai dėkojame asociacijos prezidentei Henrietai ir vachmistrui Fricui iš „Amžinojo pasienio“, už svetingumą!



Pažinome, išjautėme, prisiminėme dalelę Mažosios Lietuvos... Ieva Simonaitytė iš vaikystės buvo viena mėgiamiausių mūsų rašytojų, o „Vilius Karalius“ žaistas, išžaistas, pražaistas visą vaikystę... Gera atrasti ir naujų istorinių veidų – Smalininkų įžymybę, miniatiūrų dailininkę Lidiją Meškaitytę, kurios darbų preciziškumas net ne stebina, o tiesiog pribloškia... Džiaugiamės atradę tiek naujų lėtųjų bendraminčių ir draugų! 

Kviečiame kartu „pakeliauti“ nuotraukose. Nuotraukų autoriai: kūrybos namai „Druskos studija", „Senas kluonas“, „Garsios tylos observatorija ir edukacijos“, Violetos galerija, „Palaimos sodas“, Sraigūnas Lėtūnas.




Sraigiukas teikiamas dar vienai neseniai įstojusiai narei Giedrei iš Palaimos sodas. Pažįstame jau Giedrę iš rožininkų rato. Nuostabi asmenybė, skleidžianti tikrumą, ramybę, šilumą. 



Naujasis asociacijos narys speleologas ir pirmojo Lietuvoje speleologijos muziejaus įkūrėjas Erikas Laiconas pasirašo Lėtumo manifestą. Šalia – šaunioji Lėtojo turizmo asociacijos prezidentė Henrieta Miliauskienė. 



O, mūsų nuostabieji draugai iš Kūrybos namai „Druskos studija", Aušra ir Tauras! 



Savo keptų anyžinių meduoliukų nuvežėme į sudėtines vaišes.



Susitikimo erdvės šeimininkas vachmistras Fricas (etnologas, dr. Arvydas Griškus) asociacijos nariams surengė tikrą ekskursiją-edukaciją – mokykloje mus mokė Mažosios Lietuvos „slengo“... Iš tiesų tai žmogus, kurio viduje gyvena teatras.  Tikrai kad gyvena tuo, ką daro. Nuostabūs prisiminimai!



„Amžinojo pasienio“ Smalininkuose persirengimo kambarys su daugybe atmosferinio rekvizito. 



Matėme ir teatralų iš Smalininkų ir Jurbarko miniatiūrą apie Lidiją Meškaitytę. Jos vaidmenį atlikusi aktorė stebėtinai panaši į Lidiją!



Pasivaikšiojimai po Mažosios Lietuvos praeitį... Lidijos Meškaitytės gimtojoje sodyboje.



Prie Lidijos gimtojo namelio... 



Protarpiais pasipildavo rudeninis lietus, bet jis nesukliudė lėtai patirti ypatingos šios vietos atmosferos.



Lėtojo turizmo asociacijos nariai ir jiems prijaučiantieji prie dailininkės gimtojo namelio.



Žiniasklaidos susidomėjimas lėtuoju turizmu ir asociacijos veikla – labai didelis. Žvilgtelėkite į Lėtojo turizmo asociacijos interneto svetainę ir narių sąrašą, atrasite ten daug įdomių, tačiau savo vertybėmis artimų asmenybių, išskirtinių jų veiklų, vietų... Apie kurias gal niekad nieko negirdėjote.



Taip pat kviečiame paskaityti straipsnį-interviu apie mūsų veiklas „Aristokratiškos elegancijos atspindžiai Linos ir Rūtos kūriniuose arba ką reiškia žodis „Filigrania“ asociacijos svetainėje.