Ruošiamės „Kaziukui“!


2022 03 03
Pažvelkite, ką mums pasisekė nuveikti, ruošiantis „Kaziukui“. Baltos „Filigrania“ palapinės ieškokite Šventaragio gatvėje, Kūrėjų-Meistrų erdvėje su raudonomis vėliavomis, truputį paėjus nuo Katedros varpinės link B. Radvilaitės gatvės. Labai labai lauksime Jūsų!

 



Amazonito apyrakė ir auskarai, puošti hematitais... 



Pilkšvo šilko auskarėliai su melsvais perliukais ir ypatinga dėželė.



Auskarai, nerti iš labai plonų metalizuotų siūlų. Oniksas. 



Pakabukas „Sub rosa dictum...“ Visa, kas pasakyta, po rože, telieka paslaptyje. Su tikru rožės herbaru, dramblio kaulo geltonumo, po senoviniu laikrodžio stikeliu, jokio plastiko ir dervų Pakabukas dirbintas plaukų juvelyrikos technologija, ir apvadas, ir virvelė.



Ši technologija, palyginus su šeivute, užima DAR daugiau laiko, labai imli, o jau ypatingai pasiruošimas! 



Kaklo juostelės ir auskarų komplektas su pilkšvai melsvais perliukais...



Paslaptingosios dėželės su senaisiais Vilniaus gyventojais... Visi dėželėse įkurdinti gyventojai – tikri, iš tikrų nuotraukų. Ir apnerti taip pat tikru šeivutės nėriniu. 






Dėželė su tokiu simpatingu gyventoju ir „Gintaro miško“ auskarai, šiek tiek atsinaujinę.



Dar viena smagi dėželė. 



Dar viena dėželė... su mažulyte gyventoja...





Šįkart nusprendėme Jums pasiūlyti nuostabų XIX a. labai mėgtą aksesuarą – kaklaskares, ir vyrams, ir moterims! Visas jas pati siuvau iš kokybiško šilko, pagal senovinę madą. 


Šiam smeigtukui panaudota senovinė stiklinė saga. Labai puošnus!



Neatskiriamas, šiandien jau primirštas, bet būtinas aksesuaras prie kaklaskarės – tai smeigtukai kaklaskarei. Moterys juos nešiodavo ir prie kaklaskarių, ir prie nėrinių apykaklių. Štai kokių smeigtukų padirbinta, beje, taip, kad smeigtukas labai plonas ir negadina audinio. Čia panaudotos jau kažkam atitarnavusios senovinės sagos.



Baklažano spalvos kaklaskarė puikiai tiks ir moterims. Ir ypač su šiuo tikrai filigranišku smeigtuku.