Kaip mums sekėsi „Kaziuke“ ir... netikėtas apdovanojimas


2022 03 07 
Įspūdžiai iš Kaziuko mugės... Karštai ir nuoširdžiai dėkojame visiems aplankiusiems, pasidalinusiems savo širdies šviesa ir šiluma! Tiek daug iš Jūsų pasisėmėme! Ir įkvėpimo darbuotis! Šis Kaziukas, nepaisant sudėtingos politinės situacijos pasaulyje, vis tik buvo kupinas šviesos, taikos, džiugios bendrystės. Šiais metais labai netikėtai sau gavome Amatininkų apdovanojimą „Už papuošalų istorijos tąsą“.



Pasirodo, kasmet apdovanojama 12 amatininkų-kūrėjų... Kasmet Kaziuke matome vis daugiau puikių, autentiškų kūrėjų, todėl daugybė jų buvo verti apdovanojimų, šįmet buvome pastebėti ir mes. Dėkui Lietuvos tautodailininkų sąjungos vadovei Ramutei Kraujalienei už tai, kad atkreipė į mus savo budrų išgaląstą žvilgsnį. 

Kelios akimirkos nuotraukose...


Ką tik gautas apdovanojimas iš Vilnius miesto savivaldybės mero pavaduotojos Editos Tamošiūnaitės rankų.



Kartu su kitais šįmet apdovanotais amatininkais ir Lietuvos tautodailininkų sąjungos vadove Ramute Kraujaliene (antra iš kairės) bei Vilnius miesto savivaldybės mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaite (dešinėje).



Su Ale, nuostabia „Suveltas stilius“ kūrėja ir vilnos vėlėja! Ji su vyru irgi gavo apdovanojimą už tradicinių amatų puoselėjimą.



Kartu su kilpinėlių meistre Virginija Pusvaškiene, užsukusia pas mus į svečius. Užsimezgė (net ir žodis gan tinkamas!) tokia graži bendrystė!



Paslaptingasis lagaminas pilnas įdomiausių daiktelių...



... rėmelių su Vilniaus vaizdais ir jo senųjų gyventojų atvaizdais, žavingų dėželių su antikvairiniais artefaktais...


Koks gi Kaziukas be meduolių – tradiciniai rudieji ir baltieji anyžiniai. Vieninteliai visoje mugėje – forminiai!



Vakarėjant...