Darbuojuosi keturiomis!


2016 m. lapkričio 30 d.
 

    Darbuojuosi net keturiomis! Na... turėjau omenyje, šeivutėmis keturiomis. :) Pagal specialų užsakymą „Princesės Aleksandros“ kaklo papuošalas dirbinamas iš juodų siūlų ir alyvinės spalvos perlų.

    Jaučiu didelę silpnybę autentiškiems senoviniams nėriniams. :) Mėgstu studijuoti ir atkūrinėti XIX a. šeivutės nėrinių raštus. Mokytis yra ko!!! Iš čia kartais semiuosi ir tiesioginio įkvėpimo. Rinkinys „Princesė Aleksandra“ kaip tik ir sukurtas autentiško nėrinių rašto pagrindu, remiantis 1866 m. knyga, parašyta garsiosios panelės Riego, vienos iš keturių damų, XIX a. apsiėmusių gaivinti nėrimo šeivute amatą (plačiau apie tai skaitykite mūsų straipsnyje).






Klasikinis „Princesės Aleksandros“ variantas – „seno nėrinio“ pablukusi gelsva spalva, pieno spalvos perlai. Kiekvienas perlas įnertas tiesiai į nėrinį.


Paveikslėlis iš 1866 m. knygos, parašytos Eleonore Riego de la Branchardière. Tai ir buvo mano įkvėpimo šaltinis. :) O kaip įnerti kabančius perlus apačioje, kad dailiai kabėtų, reikėjo jau pačiai atrasti technologiją.

Jau pabaigtą papuošalą galite pamatyti čia.